Ingrediënten: voor 15 wafels
- 500 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 zakjes vanillesuiker, Dr. Oekter
- 400 ml melk
- 5 eieren, medium
- 150 gram gesmolten ongezouten roomboter
- 300 ml water, kamertemperatuur
Benodigdheden
- Wafelijzer
- Bakkwast
- Extra gesmolten roomboter voor het invetten van het wafelijzer
Bereiding:
- Zet het wafelijzer aan
- Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel en de vanillesuiker door elkaar
- Voeg de melk toe en meng het geheel goed door elkaar
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe, voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig is opgenomen
- Voeg terwijl de mixer draait de gesmolten roomboter en het water toe en meng alles goed door elkaar
- Vet het wafelijzer in als deze op temperatuur is
- Vul beide wafelgedeeltes voor 2/3 met beslag en bak de wafels totdat ze aan beide kanten goudbruin zijn, tussen de 5 en 8 minuten (De baktijd kan verschillen per wafelijzer)
Serveertips:
Lekker met opgeklopte slagroom, verse aardbeien en wat geraspte chocolade