Onze schouderkarbonades zijn de maand september nog steeds in de aanbieding. En wat is er nu lekkerder dan de karbonades een nazomers smaakje te geven!
Ingrediƫnten:
- 4 schouderkarbonades van Renne
- 1 citroen
- 2 tenen knoflook
- 1 takje rozemarijn
- 50 gr boter
Bereiding:
- Snijd een helft van de citroen in dunne plakjes en pers de andere helft uit.
- Snijd de knoflook in dunne plakjes en bestrooi de karbonades royaal met peper en zout.
- Verhit de boter en bak het vlees in 5 minuten bruin. Keer halverwege.
- Voeg de plakjes citroen, het citroensap, knoflook, rozemarijn en 150 ml water toe. Laat 15 minuten zacht stoven.
- Neem het vlees uit de pan, houd warm onder een deksel en laat de jus nog 5 minuten inkoken.
* Op warme dagen is dit gerecht heerlijk met een koude aardappelsalade met reepjes gele paprika, partjes tomaat en een bosuitje. Al wat frisser? Dan zijn geroosterde groenten (parika, wortel, zoete aardappel) een lekker alternatief!