Recept: zomerjam

Aardbeien, rode bessen, frambozen, kersen, zwarte bessen en vlierbessen. Heerlijk zomerfruit waar de lekkerste jam van te maken is.

Ingrediƫnten

  • 1 kilo zomerfruit
  • 1 kilo geleisuiker
  • 1 liter water

 

Bereiding

  • Maak het zomerfruit schoon, was het fruit en laat het uitlekken.
  • Voeg het water en de geleisuiker toe en breng het mengsel langzaam en al roerend aan de kook. Laat de jam 5 minuten goed en borrelend doorkoken, terwijl je blijft roeren. Laat de jam daarna 10 minuten staan.
  • Schep de jam in schoongemaakte potten (schoongemaakt in kokend water met wat soda) tot aan de rand en draai de deksel er meteen op. Zet de pot op zijn kop (de vruchtjes verdelen zich hierdoor het beste door de pot heen en overtollig lucht wordt uit de pot geduwd), dit verbetert de houdbaarheid.
  • Maak de buitenkant van de potten schoon, plak er een etiket op met inhoud en datum en bewaar de pot op een koele, droge plaats. Aangebroken potten altijd bewaren in de koelkast.

 

Meer recepten

jam-maken

Openingstijden

  • Zondag
    Op aanvraag
  • Maandag
    8.30 - 18.00 uur
  • Dinsdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Woensdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Donderdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Vrijdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Zaterdag
    8.30 - 17.30 uur

vrijdag 29 maart (Goede Vrijdag): 8.30-17.00 uur. Eerste en Tweede Paasdag gesloten.

Contact

Domineesweg 11
8308 PG Nagele