Recept: Zelfgemaakt ijs

Met deze temperaturen is ijs een welkome afkoeling. Moeilijk? Nee hoor!

 

Ingrediënten:

  • 1 blikje gezoete gecondenseerde melk (397 ml)
  • 500 ml slagroom
  • 1/2 (half) vanillestokje, het merg
  • karamelsaus
  • 100 gr pure chocolade gesmolten

 

Bereiding:

  1. Bekleed een cakevorm van 25 cm met plasticfolie en laat dit aan de zijkanten overhangen.
  2. Doe de gecondenseerde melk, de slagroom en het vanillemerg in een kom en klop dit tot een romig geheel tot het de dikte van lobbig geklopte slagroom heeft.
  3. Verdeel een dun laagje van het roommengsel over de bodem van de vorm en strijk dit glad.
  4. Sprenkel daar met een lepel wat gesmolten chocolade en karamelsaus over. Schep daar weer voorzichtig een dun laagje van het roommengsel op en strijk weer glad. Ga zo door tot de vorm vol zit. Houd van de karamelsaus wat over voor de garnering tijdens het serveren.
  5. Klap de overhangende folie naar binnen en zet de vorm minimaal 2 nachten in de vriezer.
  6. Haal voor het serveren de ijstaart met behoud van het plastic folie uit de vorm, plaats deze op een schaal en haal verwijder het folie voorzichtig.
  7. Maak de ijstaart af met de overgebleven karamelsaus.Natuurlijk  kun je i.p.v. karamelsaus ook andere garneringen gebruiken zoals frambozen met blauwe bessen, stukjes chocolade met slagroom, etc.Eet smakelijk!!

Openingstijden

  • Zondag
    Op aanvraag
  • Maandag
    8.30 - 18.00 uur
  • Dinsdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Woensdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Donderdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Vrijdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Zaterdag
    8.30 - 17.30 uur

zondag 14, 21 en 28 april, en zondag 5 mei open van 10.00-17.00 uur (Tulpenfestival)

Contact

Domineesweg 11
8308 PG Nagele