Het aspergeseizoen is weer gestart en ook de eerste Hollandse aardbeien liggen weer in de winkel. Tijd voor een recept waarin ze beiden verweet kunnen worden!
Ingrediënten voor 12 gebakjes:
- rucola naar wens
- 250 gram aardbeien
- 500 gram asperges
- 200 gram rosbief gesneden
- handje pijnboompitten
- 3 eetlepels frambozen azijn
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel mosterd
- peper en zout
Bereiding:
- Schil de asperges en kook deze in ongeveer 15 minuten gaar. Laat afkoelen en snijd in stukken.
- Snij de aardbeien in plakjes.
- Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan.
- Verdeel de rucola over een schaal of op borden.
- Verdeel de aardbeien en asperges over de sla.
- Snij de plakjes rosbief doormidden, draai er “roosjes” van en verdeel deze over de salade.
- Maak de dressing door de mosterd met de azijn los te kloppen. Klop hier langzaam de olijfolie doorheen. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de salade.
- Strooi de pijnboompitten erover en serveer de voorjaarssalade met een vers afgebakken broodje