Recept: Seizoenssalade van aardbeien, asperges & rucola

Het aspergeseizoen is weer gestart en ook de eerste Hollandse aardbeien liggen weer in de winkel. Tijd voor een recept waarin ze beiden verweet kunnen worden!

 

Ingrediënten voor 12 gebakjes:

  • rucola naar wens
  • 250 gram aardbeien
  • 500 gram asperges
  • 200 gram rosbief gesneden
  • handje pijnboompitten
  • 3 eetlepels frambozen azijn
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • peper en zout

 

Bereiding:

  1. Schil de asperges en kook deze in ongeveer 15 minuten gaar. Laat afkoelen en snijd in stukken.
  2. Snij de aardbeien in plakjes.
  3. Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan.
  4. Verdeel de rucola over een schaal of op borden.
  5. Verdeel de aardbeien en  asperges over de sla.
  6. Snij de plakjes rosbief doormidden, draai er “roosjes” van en verdeel deze over de salade.
  7. Maak de dressing door de mosterd met de azijn los te kloppen. Klop hier langzaam de olijfolie doorheen. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de salade.
  8. Strooi de pijnboompitten erover en serveer de voorjaarssalade met een vers afgebakken broodje

Openingstijden

  • Zondag
    Op aanvraag
  • Maandag
    8.30 - 18.00 uur
  • Dinsdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Woensdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Donderdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Vrijdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Zaterdag
    8.30 - 17.30 uur

zondag 14, 21 en 28 april, en zondag 5 mei open van 10.00-17.00 uur (Tulpenfestival)

Contact

Domineesweg 11
8308 PG Nagele