Een smakelijke pompoencurry, gewoon omdat het herfst is!
Ingrediënten
- 1 flespompoen
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 2,5 theelepels kerriekruiden
- 1 eetlepel sesampasta/tahin paste
- 350 a 400 gram kikkererwten, klaar voor gebruik
- Blikje kokosmelk, 400 ml
- 500 ml (groente)bouillon
- 1 krop andijvie, schoongemaakt en in dunne reepjes gesneden
- Sap van 1 citroen
- Handje verse koriander
- Peper en eventueel zout uit de molen
Voor erbij: gekookte rijst en eventueel (ingelegde) komkommer
Bereiding
- Schil de pompoen en snijd deze in kleine blokjes.
- Fruit de fijngehakte ui en knoflook met een beetje olijfolie in een pan.
- Voeg de stukjes pompoen en kerriekruiden toe en roer om. Roerbak voor een paar minuutjes.
- Schep de sesampasta erdoor.
- Schenk de kokosmelk en bouillon erbij en laat rustig aan de kook komen. Wanneer het begint te koken draai je het vuur lager en laat je voor ongeveer 8 minuten rustig koken of totdat de pompoen net gaar is.
- Wanneer de pompoen bijna gaar is roer je de kikkererwten erdoor.
- Schenk vlak voor het serveren het citroensap erbij en roer de reepjes andijvie erdoor.
- Breng op smaak met een beetje peper en eventueel wat zout.
- Verdeel met gekookte rijst over de borden en strooi er verse koriander overheen.
Meer recepten