Recept: Pompoen curry

Een smakelijke pompoencurry, gewoon omdat het herfst is!

 

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2,5 theelepels kerriekruiden
  • 1 eetlepel sesampasta/tahin paste
  • 350 a 400 gram kikkererwten, klaar voor gebruik
  • Blikje kokosmelk, 400 ml
  • 500 ml (groente)bouillon
  • 1 krop andijvie, schoongemaakt en in dunne reepjes gesneden
  • Sap van 1 citroen
  • Handje verse koriander
  • Peper en eventueel zout uit de molen

Voor erbij: gekookte rijst en eventueel (ingelegde) komkommer

 

Bereiding

  • Schil de pompoen en snijd deze in kleine blokjes.
  • Fruit de fijngehakte ui en knoflook met een beetje olijfolie in een pan.
  • Voeg de stukjes pompoen en kerriekruiden toe en roer om. Roerbak voor een paar minuutjes.
  • Schep de sesampasta erdoor.
  • Schenk de kokosmelk en bouillon erbij en laat rustig aan de kook komen. Wanneer het begint te koken draai je het vuur lager en laat je voor ongeveer 8 minuten rustig koken of totdat de pompoen net gaar is.
  • Wanneer de pompoen bijna gaar is roer je de kikkererwten erdoor.
  • Schenk vlak voor het serveren het citroensap erbij en roer de reepjes andijvie erdoor.
  • Breng op smaak met een beetje peper en eventueel wat zout.
  • Verdeel met gekookte rijst over de borden en strooi er verse koriander overheen.

 

Meer recepten

Pompoen-curry-maken-snel-vegetarisch-recept-eten-made-by-ellen-1024x1024

Openingstijden

  • Zondag
    Op aanvraag
  • Maandag
    8.30 - 18.00 uur
  • Dinsdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Woensdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Donderdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Vrijdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Zaterdag
    8.30 - 17.30 uur

donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) gesloten; maandag 20 mei (tweede Pinksterdag) gesloten

Contact

Domineesweg 11
8308 PG Nagele