Irma deelt met jullie een heerlijke herfstschotel met pompoen en gehakt. Geniet ervan!
Ingrediënten:
- 1 kleine pompoen (+- 1 kg)
- 1 tl gedroogde tijm
- 2 sjalotten
- 2 teentjes look
- 300 g half om half gehakt van Renne
- 400 g tomatenblokjes (1 blik)
- 300 g penne
- 125 g mozzarella
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding:
- Verwarm de oven op 200°C
- Snijd de pompoen in vieren en lepel er de zaden uit en verwijder de schil en snij het vruchtvlees in kleine blokjes
- Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat
- Kneus en pel de look en leg hem tussen de pompoenblokjes
- Kruid met tijm en besprenkel met olijfolie
- Rooster 30 min in de voorverwarmde oven
- Kook de penne al dente in gezouten water
- Snipper de ui en stoof deze glazig in een beetje olijfolie
- Voeg het gehakt toe en bak rul
- Haal de pompoen uit de oven en verlaag de temperatuur tot 180°C
- Doe ¾ van de pompoenblokjes samen met de tomatenblokjes in een keukenmachine en pureer tot een gladde massa
Is de saus nog iets te dik? Voeg dan een beetje kookvocht van de pasta toe. - Meng de pompoenblokjes en de pompoen-tomatensaus onder het gehakt
- Voeg de penne toe en schep om
- Breng op smaak met peper en zout
- Schep alles in een ovenschaal en verdeel er de gesneden blokjes mozzarella over
- Bak de herfstschotel ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven