Recept: Naegelholt

Ingrediënten:

  • 1 kg rundvlees van Renne
  • 100 g. zout
  • 6 dl. water

Bereiding:

  1. Meet 6 dl water af en 100 g zout en breng het aan de kook. Roer het mengsel totdat het zout opgelost is en koel het terug.
  2. Leg het vlees in het mengsel. Door vacumeren zal de pekel sneller zijn werk kunnen doen, het pekel trekt ongeveer 1 centimeter per dag in het vlees. Een 10 centimeter dik stuk moet dus ongeveer 5 dagen pekelen
  3. Laat het vlees na het pekelen ‘nadrogen en rijpen’. Neem hier weer vijf dagen de tijd voor en doe dit in een gekoelde omgeving.
  4. Na rijping kan het product verder worden berein

De handeling is goed uitgevoerd wanneer er een perfect product, goed op smaak is ontstaan.

Serveertip

Lekker op de borrelplank

Meer recepten

Vlees

Openingstijden

  • Zondag
    Op aanvraag
  • Maandag
    8.30 - 18.00 uur
  • Dinsdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Woensdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Donderdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Vrijdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Zaterdag
    8.30 - 17.30 uur

Contact

Domineesweg 11
8308 PG Nagele