Ingrediënten:
- 500 gram stooflappen
- zout, peper en bloem
- 80 gram boter
- 2 uien
- 2 laurierblaadjes
- 2 zure appels
- enkele geplette peperkorrels
- enkele geplette jeneverbessen
- 2 kruidnagelen
- 1 dl. Rode of witte wijn
- 2 dl bouillon of verdunde magere jus
- aardappelpuree gesmolten boter
Bereiding:
- Snijd het vlees in dobbelstenen, voeg zout en peper toe en haal ze door de bloem.
- Verhit de boter en fruit daarin de gesnipperde uien en de gesnipperde appel en voeg het vlees toe. Roer enkele malen goed door en laat dit zachtjes verder bakken tot het vlees bruin is.
- Voeg er de kruiderij aan toe, de wijn en de bouillon, roer enkele malen zeer goed door en laat het vlees met een deksel op de pan in ca. anderhalf uur gaar stoven.
- Maak de aardappelpuree met aardappelen, zout en een scheut melk.
- Schep het vlees in een vuurvaste schotel, strijk er een dikke laag aardappelpuree over uit, besprenkel dit met gesmolten boter en zet de schotel in een goed voorverwarmde, tamelijk hete oven.
- Laat er in een kwartier een korstje op bakken.
- Jachtschotel kan ook gemaakt worden van resten gebraden vlees die u met de uien en de appel even aanbakt en daarna met de kruiderij, de wijn en de bouillon, ca. 10 minuten laat sudderen. In dit geval neemt u wat minder vocht, omdat de stooftijd veel korter is en er dus minder vocht verdampt.