Recept: Herfstige stamppot

Met stamppot kan je zoveel kanten op! Nu de kou het land is ingetrokken en het écht herfst is, tijd voor een heerlijke herfst stamppot.

 

Ingrediënten

  • 600 gram aardappels
  • klontje plantaardige margarine
  • 400 gram prei (gesneden en gewassen)
  • olie om in te bakken
  • versgemalen peper
  • zeezout
  • kerriepoeder naar smaak
  • 150 gram paddestoelen (shiitake, portobello, kastanjechampignons)
  • sojasaus
  • grote hand cashewnoten

 

Bereiding

  • Schil de aardappels en kook ze gaar. Stamp ze fijn en maak er met een klontje boter, peper en zout een puree van.
  • Snijd tijdens het koken van de aardappels de prei in ringen en de paddestoelen in plakjes
  • Verhit de olie en roerbak de preiringen. Doe er naar smaak peper, zout en kerriepoeder bij. Zet de prei even apart in een bakje.
  • Bak ook de paddestoelen in wat olie en doe hier een scheut sojasaus bij.
  • Meng de aardappelpuree, prei en paddestoelen door elkaar.
  • Schep er een grote hand cashewnoten doorheen.

* Eet er een lekker speklapje bij of wat stoofvlees.

 

Meer recepten

preistamppot

Openingstijden

  • Zondag
    Op aanvraag
  • Maandag
    8.30 - 18.00 uur
  • Dinsdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Woensdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Donderdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Vrijdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Zaterdag
    8.30 - 17.30 uur

Contact

Domineesweg 11
8308 PG Nagele