Recept: Runderbouillon

Bouillon (vleesnat) is een bereiding die smaak, aroma’s en voedingsstoffen aan water geeft door vlees, groente of andere ingrediënten te laten trekken. In feite is een bouillon een extract: door de bestanddelen te laten trekken worden de smaak- en geurstoffen in het water opgelost. Hierdoor is een bouillon erg geurig en rijk aan smaak, al blijft water het hoofdbestanddeel. Bouillon wordt gebruikt als basis voor de bereiding van onder andere soepen, sauzen en ragouts. De bouillon van Renne is bereid met hoogwaardige ingrediënten, zoals eerste keus rundvlees en samen met de speciale kruiden en specerijen geeft het een unieke kwaliteit.

De pot met runderbouillon van Renne verdunnen met 2 keer een pot water voor de heerlijkste soep.Voor inspiratie vindt u hieronder een heerlijke recept met de runderbouillon van Renne als basis.

 

Rundvleessalade

Ingrediënten

  • 1 pot Renne rundvlees bouillon
  • 600 gram aardappelen (extra lekker: nieuwe aardappelen met dunne schil)
  • 6 gram knoflook, fijngehakt
  • 100 gram wortel, in kleine blokjes gesneden
  • 130 gram doperwten, uit de diepvries
  • 60 gram sjalotjes, gesnipperd
  • 90 gram augurk, in kleine blokjes gesneden
  • 60 gram mayonaise
  • Zachtgroene blaadjes kropsla
  • Gehakte peterselie
  • peper en zout

 

Bereiding

  1. Zet alle ingrediënten klaar.
  2. Snijd de aardappelen met schil in kleine blokjes. Doe de aardappelen in een pan en voeg wat van de bouillon toe (zorg ervoor dat de aardappelen net niet volledig onderstaan). Voeg de fijngehakte knoflook toe en breng het aan de kook.
  3. Laat 1 minuut koken en voeg dan de wortel toe. Kook het geheel tot de aardappelen net gaar zijn en voeg de bevroren doperwten toe. Als de bouillon bijna verdampt is haal dan de pan van het vuur.
  4. Voeg de sjalotjes, augurk, rundvlees en mayonaise toe. Roer het geheel en breng de salade met peper en zout op smaak. Laat de salade afkoelen en zet deze koel weg.
  5. Leg de gewassen krop sla in een krans op een schaal. Leg de salade in het midden en strooi er op het laatst nog wat gehakte peterselie over.

 

Meer recepten

bouillon

Openingstijden

  • Zondag
    Op aanvraag
  • Maandag
    8.30 - 18.00 uur
  • Dinsdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Woensdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Donderdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Vrijdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Zaterdag
    8.30 - 17.30 uur

zondag 14, 21 en 28 april, en zondag 5 mei open van 10.00-17.00 uur (Tulpenfestival)

Contact

Domineesweg 11
8308 PG Nagele