Een frisse salade met een zomers tintje! Het is tenslotte pas eind augustus.
Ingrediƫnten
Voor de salade
- 75 g. veldsla
- 2 gegrilde paprika’s
- halve komkommer
- 1 mango
- 2 eetlepel amandelen
Voor de dressing
- 1 rode peper
- scheutje olie
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel honing
- peper en zout
- Snuf cayenne
Bereiding
- Snijd de komkommer in halve plakjes, de mango in blokjes en paprika in reepjes.
- Hak de amandelen grof en (als ze nog niet gebrand zijn) bak het de noten kort aan in een koekenpan.
- Hak de rode peper heel fijn. Bewaar eventueel wat stukjes voor de garnering. Roer alle ingrediƫnten voor de dressing door elkaar.
- Verdeel de sla over de borden of kommen en verdeel hier de komkommer, paprika en mango over. Besprenkel met de pittige dressing. Bestrooi als laatste met wat grofgehakte amandel.
* Liever wat sneller deze salade op tafel zetten? In onze streekwinkel verkopen wij ook kant-en-klare sla dressings!
*Deze salade is heerlijk bij een runderstoofpotje van Renne.
Meer recepten