Recept: Chili con carne

Dit koudere weer past perfect bij het recept van deze maand: een heerlijke chili con carne!

 

Ingrediënten:

  • 2 middelgrote uien
  • 2 rode paprika’s
  • 2 el zonnebloemolie
  • 500 gram rundergehakt van Renne
  • 200 gram gebroken sperziebonen
  • 40 gram mix voor chili con carne
  • 150 gram tortilla chips
  • 200 ml kraanwater
  • 800 gram kidneybonen uit blik

 

Bereiding:

    1. Snipper de uien. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
    2. Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt op middelhoog vuur in 3 min. rul. Voeg de ui en paprika toe en bak 3 min. mee. Voeg de sperziebonen toe en bak 3 min. Voeg de kruidenmix en het water toe, roer door en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het mengsel 5 min. zachtjes koken.
    3. Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.  Voeg de bonen toe aan het gehaktmengsel en verwarm 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de chili con carne met de tortillachips.

     

    Lekker met geraspte belegen kaas 48+.

Openingstijden

  • Zondag
    Op aanvraag
  • Maandag
    8.30 - 18.00 uur
  • Dinsdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Woensdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Donderdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Vrijdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Zaterdag
    8.30 - 17.30 uur

Openingstijden rondom de feestdagen: 24 december: 8.30-16.00 uur; 25 en 26 december gesloten; 31 december en 1 januari gesloten

Contact

Domineesweg 11
8308 PG Nagele