Recept: Amsterdamse Koggetjes

Recept van Cas Wolters, bekend als finalist in ‘Heel Holland Bakt 2019’! Alle bakkers klaar? Bakken maar!

Ingrediƫnten:

  • 170 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • Zeeuwse bloem
  • Nougatine
  • Losgeklopt ei
  • Zout

Bereiding:

  1. Roer de basterdsuiker en boter glad.
  2. Roer het ei, zout en nougatine erdoor.
  3. Voeg bloem toe en roer er kort door.
  4. Doe het deeg in een spuitzak met glad spuitmondje van 1-1,5 cm en spuit bolletjes van 2-3 centimeter op een met bakpapier beklede plaat.
  5. Bak de koggetjes op 160 graden in 12 minuten.

Wist je dat in 1934 er een wedstrijd werd gehouden onder Amsterdamse banketbakkers om een nieuw lokaal koekje te bedenken? De winnende koekjes waren deze nougatinekoekjes: Amsterdamse Koggetjes.

Meer recepten

Openingstijden

  • Zondag
    Op aanvraag
  • Maandag
    8.30 - 18.00 uur
  • Dinsdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Woensdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Donderdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Vrijdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Zaterdag
    8.30 - 17.30 uur

zondag 14, 21 en 28 april, en zondag 5 mei open van 10.00-17.00 uur (Tulpenfestival)

Contact

Domineesweg 11
8308 PG Nagele