Recept: aardbeien tiramisu

We hebben ze nog steeds…. aardbeien! Maak er eens wat anders van. Aardbeien tiramisu!

 

Ingrediënten

  • 1-2 pakken lange vingers (hoe groter de schaal hoe meer)
  • sinaasappelsap (ik gebruik altijd vers geperste)
  • 1 flesje  aardbeiensaus  (verkrijgbaar bij Renne streekproducten)
  • slagroom 250 ml.
  • mascarpone 250 gr.
  • 40 gr. witte basterdsuiker
  • verse aardbeien (verkrijgbaar bij Renne Streekproducten)
  • eventueel cacaopoeder

 

Bereiding

  • klop de slagroom met de basterdsuiker, maar niet al te stijf
  • meng de slagroom met de mascarpone tot het een egaal mengsel is
  • meng wat sinaasappelsap met Tova aardbeiensaus (je kunt altijd weer bijmaken als je niet genoeg hebt), haal hier de lange vingers doorheen (niet te lang in het mensel laten liggen, want dan worden ze heel week)
  • leg een laag lange vingers op de bodem van de schaal en hierop een laag van het mascarpone/slagroommengsel, daarop een laag verse aarbeienschijfjes
  • dan nogmaals een laag lange vingers en mascarpone/slagroom
  • laat de tiramisu minimaal 2-4 uur opstijven in de koeling voordat je de laatste laag verse aardbeien en eventueel de cacaopoeder of poedersuiker erover strooit.

 

Meer recepten

Tiramisu-met-aardbeien

Openingstijden

  • Zondag
    Op aanvraag
  • Maandag
    8.30 - 18.00 uur
  • Dinsdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Woensdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Donderdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Vrijdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Zaterdag
    8.30 - 17.30 uur

zondag 14, 21 en 28 april, en zondag 5 mei open van 10.00-17.00 uur (Tulpenfestival)

Contact

Domineesweg 11
8308 PG Nagele