Recept: Kip met pasta

Ingrediënten:

  • 1 pot Renne kipfilet in bouillon (800 ml)
  • 250 gram polderuien, fijngesneden
  • 20 gram knoflook, fijngesneden
  • 800 gram vleestomaten, fijn gesneden
  • 250 gram champignons, in partjes gesneden
  • 2 stuks rode puntpaprika, fijngesneden
  • 250 gram tagliatelle all’uovo pasta
  • 100 gram crème fraîche
  • 1 takje peterselie, fijngehakt
  • 3 stengels bosui, fijngesneden
  • 10 gram basilicumblaadjes, fijngesneden
  • 100 gram kaas, geraspt
  • Olijfolie
  • Wadden kruidenzout (of peper en zout)

 

Bereiding:

  1. Open de pot kippenvlees en schep het vet ervan af.
  2. Verhit in een ruime pan een flinke scheut olijfolie en smoor hier de uien en de knoflook in. Voeg de tomaten, champignons en de puntpaprika toe. Doe de bouillon uit de pot erbij, voeg waddenkruidenzout (of peper en zout) naar smaak toe en breng het geheel aan de kook.
  3. Voeg de pasta toe en roer het geheel door elkaar. Kook de pasta in de tussentijd gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  4. Voeg de crème fraîche toe en roer het geheel door elkaar, breng het eventueel met peper en zout op smaak. Hak het kippenvlees in grove stukken en voeg al roerende toe.
  5. Strooi de peterselie, bosui, basilicum en de geraspte kaas over het gerecht in de pan. Serveer het gerecht rechtstreeks uit de pan of op borden.

 

Bereidingstip

Zet de pot Renne kippenvlees in de koelkast, waardoor het vet stolt en makkelijk te verwijderen is.

 

Meer recepten

recept pasen

Openingstijden

  • Zondag
    Op aanvraag
  • Maandag
    8.30 - 18.00 uur
  • Dinsdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Woensdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Donderdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Vrijdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Zaterdag
    8.30 - 17.30 uur

vrijdag 29 maart (Goede Vrijdag): 8.30-17.00 uur. Eerste en Tweede Paasdag gesloten.

Contact

Domineesweg 11
8308 PG Nagele