Recept: hartige oliebollen

Bij een gezellig uiteinde horen natuurlijk oliebollen. En het lekkerste zijn ze natuurlijk als u ze zelf bakt. Met de kant-en-klare mix van de Bakzolder kan het beslag in ieder geval niet mislukken.

De standaard oliebollen met krenten kennen we allemaal wel. Daarom ook een lekkere variatietip voor hartige bollen!

Zoete oliebollen

Ingrediënten

  • 1000 gram oliebollenmix van de Bakzolder
  • 8 dl. lauw warm water
  • circa 500 gram zoete vulling: krenten/rozijnen/sucade/appel

Hartige oliebollen

  • 1000 gram oliebollenmix van de Bakzolder
  • 8 dl. lauw warm water
  • circa 500 gram hartige vulling: paprika, ui, kaas en Italiaanse kruiden, zout en peper in kleine stukjes gesneden.

Bereiding

  1. Mix en water mengen tot glad beslag. Voeg de vulling toe.
  2. 45 min. afgedekt laten rijzen op warme plek.
  3. Olie verwarmen tot 190 graden, circa 8 minuten bakken. Goed uit laten lekken op keukenpapier.

* De mix is met 50 ml. extra water ook geschikt voor appelbeignets.

*Serveer de zoete oliebollen met poeder of kaneel suiker en de hartige oliebollen met een lekker paprikasausje.

Meer recepten

jpeg

Openingstijden

  • Zondag
    Gesloten
  • Maandag
    8.30 - 18.00 uur
  • Dinsdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Woensdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Donderdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Vrijdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Zaterdag
    8.30 - 17.30 uur

Tussen de middag geopend.

Contact

Domineesweg 11
8308 PG Nagele