Recept: Gevulde hartkoeken

Ingrediënten:

Deeg 

  • 250 gram witte basterd suiker
  • 325 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 500 gram Zeeuwse bloem (gezeefd)
  • 1 (middelgroot) ei
  • 20 gram citroenrasp
  • 1 zakje bakpoeder à 16 gram
  • 5 gram waddenzout

 

Vulling 

  • 300 gram amandelspijs
  • 1 (middelgroot) ei
  • 20 gram citroenrasp
  • (voor het zacht maken van de vulling een half kopje lauw kraanwater)

 

Bereiding:

  1. Meng de witte basterd suiker, de roomboter, het ei, de citroenrasp en het zout goed door elkaar. Voeg hierna de bakpoeder en de Zeeuwse bloem erbij. Wanneer je een goed samenhangend deeg hebt, laat je het een uur rusten in de koelkast.
  2. Kneed vervolgens het deeg soepel en bestrooi het werkblad met een beetje bloem. Rol het deeg uit op ± 4 mm dikte.
  3. Neem nu een hartsteker met een doorsnede van Ø 6cm. Steek 50 hartjes uit. Leg 25 hartjes op en bakplaat die bekleed is met bakpapier.
  4. Meng het amandelspijs met een half kopje lauw kraanwater en vul hier een spuitzak mee. Spuit in het midden van de hartjes de amandelspijs (15 gram).
  5. Leg de andere plakjes er overheen en druk de randen voorzichtig tegen elkaar. Let er op dat er geen spijs uitgedrukt wordt.
  6. Bestrijk de hartkoeken met ei leg er een amandel op en bestrijk nogmaals met een laagje ei.
  7. Bak de gevulde koeken in 30 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 1800C.

 

Serveertip

Maak de gevulde hartkoeken klaar en vries ze in tot dat u met de geliefde op 14 februari wilt gaan koffie drinken. Bak ze pas af vlak voor het serveren.  Wat is er nou lekkerder dan een zelfgemaakte, warme hartkoek bij de koffie of thee!

 

Meer recepten

gevulde-koek-hart

Openingstijden

  • Zondag
    Gesloten
  • Maandag
    8.30 - 18.00 uur
  • Dinsdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Woensdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Donderdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Vrijdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Zaterdag
    8.30 - 17.30 uur

Tussen de middag geopend.

Contact

Domineesweg 11
8308 PG Nagele