Recept: Biestukspiezen met groene salsa

Bbq weer? Wat dacht je van heerlijke biefstukspiezen? Irma: ‘Met een lekkers groene salsa voor erbij!’

Ingrediënten

  • sap en geraspte schil van 3 perssinaasappels
  • 2 biefstukken
  • 8 plakjes bacon
  • 8 kastanjechampignons
  • 1 grote witte ui
  • takje rozemarijn
  • 1 handje koriander
  • 1 handje peterselie
  • 1/2 limoen
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • peper en zout

Groene salsa

  • 1 handje koriander
  • 1 handje peterselie
  • 1/2 limoen
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • Peper en zeezout
  • Olijfolie

 

Bereiding

  • Snijd de biefstukken in blokjes van zo’n 3 x 3 cm. Leg ze in een schaal, voeg een royale scheut olijfolie toe en flink wat peper en zout. Hak de groene takjes van de rozemarijn fijn en strooi dit over de biefstukken. Roer even om en laat minimaal een uurtje staan.
  • Vouw ieder plakje bakje een aantal keren dubbel, totdat je een mooi vierkantje hebt.
  • Boen de champignons schoon met een keukenpapiertje en snij de uien in partjes.
  • Neem een satéprikker of metalen pen en rijg op iedere spies 2 stukjes biefstuk, 2 blokjes bacon, 2 champignons en 2 partjes ui.
  • Grill de biefstukspiesen in een paar minuten goudbruin op de bbq.
  • In de tussentijd maak je de groene salsa. Pel de sjalot en de knoflook en doe deze in een keukenmachine. Voeg de peterselie, de koriander en het sap van een halve limoen toe.
  • Voeg een flinke scheut olijfolie toe en meng het tot een smeuïge salsa. Is het nog te dik voeg dan wat extra olijfolie toe.
  • Breng de groene salsa op smaak met wat peper en zout.
  • Serveer de biefstukspiezen met de groene salsa.

 

Meer recepten

bbq-is-on-biefstukspiezen-met-groene-salsa

Openingstijden

  • Zondag
    Op aanvraag
  • Maandag
    8.30 - 18.00 uur
  • Dinsdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Woensdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Donderdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Vrijdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Zaterdag
    8.30 - 17.30 uur

Contact

Domineesweg 11
8308 PG Nagele