Recept: beenham mosterd-honing-tijm

Dit gerecht is voor ongeveer 4 personen.

Ingrediƫnten:

  • 1 flesje mosterd, honing, tijm dressing
  • 1 beenhammetje
  • zout & peper

Bereiding:

  1. Haal de beenham minimaal een half uur oordat hij de oven in moet uit de koeling zodat hij op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de dressing over de beenham.
  2. Draai de temperatuur terug naar 175 graden en zet de beenham in een ovenschaal gedurende ongeveer 50 minuten in de oven (reken ongeveer 10 minuten per 100 gram beenham).
  3. Om te voorkomen da de dressing verbrand dek de beenham de eerste 35 minuten af met aluminiumfolie, de laatste 15 minuten mag het zonder folie.
  4. Wikkel de beenham hierna in aluminiumfolie en laat hem gedurende 15-20 rusten. Zo blijft hij lekker sappig. Het beenhammetje is zowel warm als koud te serveren.

Serveertip

Lekker met krieltjes en bonen.

Meer recepten

IMG_1115

Openingstijden

  • Zondag
    Op aanvraag
  • Maandag
    8.30 - 18.00 uur
  • Dinsdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Woensdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Donderdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Vrijdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Zaterdag
    8.30 - 17.30 uur

zondag 14, 21 en 28 april, en zondag 5 mei open van 10.00-17.00 uur (Tulpenfestival)

Contact

Domineesweg 11
8308 PG Nagele