Barbecue

Bij Renne Streekproducten heeft u ruime keuze uit barbecuevlees. U kunt bij ons een complete barbecue samenstellen inclusief barbecue, salades, vlees naar keuze, sausjes en stokbrood.  Als extra optie kunt u ook een koelwagen huren om het vlees en de dranken in koud te houden. In de zomermaanden hebben wij standaard barbecuevlees op voorraad in de boerderijwinkel.

Barbecueën bij de Familie Renne.

Heeft u zin in een barbecue, maar geen zin om zelf te bakken? Boek dan het barbecue arrangement in de horeca van de familie Renne. Met een overdekte Zuid-Afrikaanse braai kunnen wij het gehele jaar een barbecue op maat voor u verzorgen. Ook leuk als bedrijfsuitje of groepsactiviteit.

Voor meer informatie over beide mogelijkheden kan u ons mailen of bellen.

 

BBQ kruiden

Ons vlees is nóg lekkerder bereid met goede kruiden en geserveerd met heerlijke sauzen. Bij ons vindt u een uitgebreid assortiment  kruiden van het stoere merk Not just BBQ. Lees hier welke kruiden we hebben en waarvoor je ze gebruikt.

Barbecuetips

 1. De allerbelangrijkste: heb geduld! De meest gemaakte fout bij het barbecueën is het gebrek aan geduld. Het vuur gaat aan en hup, het vlees gaat erop. Wanneer u op kolen barbecuet wacht dan totdat de kolen mooi grijs zijn geworden. Dat duurt zeker een half uur. Dan pas het vlees erop!
 2. Geef het vlees de tijd om bruin te worden. Teveel omdraaien is niet goed.
 3. Gebruikt u gemarineerd vlees? Dep dat dan eerst droog voordat u het op het rooster legt.
 4. Strooi nooit van te voren zout op het vlees; zout onttrekt vocht aan het vlees, het zal minder snel bruin worden door een vochtlaagje op de buitenkant.
 5. Maak verschillende vuurzones in je barbecue. Een heet gedeelte en een minder heet gedeelte. Zo voorkom je dat je vlees aanbrandt.
 6. Bestrijk het rooster regelmatig met olie of marinade. Zo voorkomt u dat je vlees aan het rooster blijft plakken.
 7. Gebruik een tang en geen vork om je vlees te keren. Zo blijven de vleessappen in het vlees bewaard.
 8. Barbecueën gaat om vlees. U komt echter regelmatig tegen dat uw bezoekers zich hebben volgepropt met brood en salades voordat het vlees klaar is. Bijgerechten serveert u dus pas wanneer het vlees op het bord ligt.
 9. Gebruik geen chemische aanmaakblokjes bij het aanmaken van het vuur. Dat blijft u proeven. Toch graag aanmaakblokjes gebruiken? Er zijn ook ecologische aanmaakblokjes.
 10. Wellicht een overbodige tip, maar we zien het te vaak gebeuren: Gooi geen olie op het vuur!
 11. Zet het rauwe vlees niet in de zon naast de barbecue maar hou het zo lang mogelijk in de koelkast.
 12. Wacht niet met het schoonmaken van de barbecue tot de volgende dag. Maak er een gewoonte van om je barbecuerooster schoon te maken als het nog heet is. Hiervoor zijn uitstekende borstels in de handel verkrijgbaar.

 

Openingstijden

 • Zondag
  Gesloten
 • Maandag
  8.30 - 18.00 uur
 • Dinsdag
  8.30 - 18.00 uur
 • Woensdag
  8.30 - 18.00 uur
 • Donderdag
  8.30 - 18.00 uur
 • Vrijdag
  8.30 - 18.00 uur
 • Zaterdag
  8.30 - 17.30 uur

Tussen de middag geopend.

Contact

Domineesweg 11
8308 PG Nagele