Deze ragout is makkelijk en snel te maken met onze verse kippenbouillon!
Ingrediënten:
- 1 ui
- 1 bakje a 250 gr champignons
- 50 gr boter
- 1 liter kippenbouillon van Renne
- 1 etl citroensap
- Snufje peper en zout
- 300 gr kipfilet
- Paar takjes verse peterselie
- 40 gr bloem
- 50 ml kookroom
- 1 tl tijm
- 4 pasteibakjes
Bereiding:
- Snipper de ui fijn en fruit deze glazig in een ketel met 1 eetl boter. Voeg de kippenbouillon van Renne toe en breng aan de kook. Voeg hierna ook de tijm en citroensap toe.
- Leg de kipfilet in de ketel en kook deze in ca 15 minuten gaar. Haal de kipfilets er uit en de rest van de bouillon giet deze tijdelijk in een kom.
- Trek met een vork kleine stukjes van de kip af.
- Verwarm de oven voor op 170 graden of zoals op de verpakking van de pasteibakjes vermeld staat.
- Verhit de rest van de boter in de lege ketel en roer met een garde de bloem er door tot er een roex ontstaat.
- Schenk dan de bouillon beetje bij beetje er bij en blijf goed roeren totdat er een gladde dikke saus ontstaat.
- Voeg hierna de kookroom toe en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Snijd de champignons in plakjes en bak deze in een koekenpan mooi bruin.
- Voeg de stukjes kip en champignons toe aan de ragout en breng op smaak met peper en zout.
- Hak de peterselie fijn en voeg de helft toe aan de ragout en bewaar de andere helft voor de garnering.
- Bak de pasteibakjes af in de oven en vul ze met de ragout en garneer met de rest van de peterselie.