Dit koudere weer past perfect bij het recept van deze maand: een heerlijke chili con carne!
Ingrediënten:
- 2 middelgrote uien
- 2 rode paprika’s
- 2 el zonnebloemolie
- 500 gram rundergehakt van Renne
- 200 gram gebroken sperziebonen
- 40 gram mix voor chili con carne
- 150 gram tortilla chips
- 200 ml kraanwater
- 800 gram kidneybonen uit blik
Bereiding:
- Snipper de uien. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt op middelhoog vuur in 3 min. rul. Voeg de ui en paprika toe en bak 3 min. mee. Voeg de sperziebonen toe en bak 3 min. Voeg de kruidenmix en het water toe, roer door en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het mengsel 5 min. zachtjes koken.
- Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de bonen toe aan het gehaktmengsel en verwarm 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de chili con carne met de tortillachips.
Lekker met geraspte belegen kaas 48+.