Recept: 3 x bakken voor Pasen

Een beetje van uzelf en een beetje van Renne. Want met de mixen van De Bakzolder bakt u makkelijk en snel de heerlijkste baksels. Ook voor Pasen hebben wij weer heerlijk passende mixen in het assortiment. Wij hebben hier 3 beschrijvingen voor u op een rijtje gezet, want met Pasen mag u best wel uitpakken. Het eerste recept, Paaskoekjes, is leuk om met de kinderen te maken. Het tweede recept is een bijzondere cake, namelijk een Advocaat cake. Maak hem helemaal af met een heerlijke advocaat gebakglazuur! Als laatste, en dit hoort natuurlijk helemaal bij Pasen een recept voor een Stol. Goed gevuld met rozijnen en noten.

 

Vrolijke Paaskoekjes

Ingrediënten:

  • 400 gram koekjesmix
  • 180 gram ongezouten roomboter
  • ½ ei
  • 500 gram icingpoeder
  • 75 ml. water
  • Diverse kleurstoffen
  • Witte fondant en andere  cake versiersels
  • Bloem uitstekers

Bereiding:

  1. Bak de koekjes volgens de aanwijzingen op de verpakking van de Bakzolder mix voor koekjes en laat ze afkoelen.
  2. Bereid de Royal Icing volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Verdeel de icing in bakjes en kleur het naar wens.
  4. Doe per kleur een spuitmondje in een spuitzak en doe er 1 eetlepel icing in. Verdun de rest van de kleur in het bakje tot yoghurtdikte en doe ook dat in een spuitzak.
  5. Spuit met de dikke icing een rand op het koekje. Vul het nu in met de verdunde icing in dezelfde kleur en laat hard worden. Dit duurt ongeveer 2 uur.
  6. Ondertussen kun je de witte fondant naar wens kleuren en er bloemetjes mee uitsteken. Als de royal icing hard is, kun je de bloemetjes er op plakken met een beetje icing. Plak een suikerparel in het hart van de bloemetjes.
  7. Liever geen fondant gebruiken? Dotjes verschillende kleuren icing op de koekjes spuiten staat ook vrolijk! Ben je heel handig, probeer dan eens een paashaasje of kuikentje te ’tekenen’ met de icing.

 

Advocaat cake

Ingrediënten:

  • 400 gram advocaat cakemix
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 4 eieren

Bereiding:

  1. Bak de cake volgens de aanwijzingen op de verpakking van de Bakzolder mix voor advocaat cake en laat afkoelen.
  2. Bereid de Royal Icing volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Verdeel de icing in bakjes en kleur het naar wens.
  4. Doe per kleur een spuitmondje in een spuitzak en doe er 1 eetlepel icing in. Verdun de rest van de kleur in het bakje tot yoghurtdikte en doe ook dat in een spuitzak.
  5. Spuit met de dikke icing een rand op de cake. Vul het nu in met de verdunde icing in dezelfde kleur en laat hard worden. Dit duurt ongeveer 2 uur.
  6. Ondertussen kun je de witte fondant naar wens kleuren en er bloemetjes mee uitsteken. Als de royal icing hard is, kun je de bloemetjes er op plakken met een beetje icing. Plak een suikerparel in het hart van de bloemetjes.
  7. Liever geen fondant gebruiken? Dotjes verschillende kleuren icing op de cake spuiten staat ook vrolijk!

 

Paasstol

Ingrediënten:

Stol

  • 400 gram advocaat cakemix
  • 240 gram water
  • 14 gram gist
  • 20 gram boter

Vulling

  • 325 gram rozijnen
  • 85 gram gebroken hazelnoten
  • 500 gram spijs

Bereiding:

  1. Bak de paasstol volgens de aanwijzingen op de verpakking van de Bakzolder mix voor stol en laat ze afkoelen.

 

Meer recepten

paasstol

Openingstijden

  • Zondag
    Op aanvraag
  • Maandag
    8.30 - 18.00 uur
  • Dinsdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Woensdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Donderdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Vrijdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Zaterdag
    8.30 - 17.30 uur

Openingstijden rondom de feestdagen: 24 december: 8.30-16.00 uur; 25 en 26 december gesloten; 31 december en 1 januari gesloten

Contact

Domineesweg 11
8308 PG Nagele