Ingrediƫnten:
- 2 dikke biefstukken van de haas
- zout en versgemalen peper naar smaak
- 1 eetlepel olie
- 1/2 sjalot, gesneden
- 4 eetlepels balsamico-azijn
- 4 eetlepels droge rode wijn
Bereiding:
- Bestrooi elke biefstuk aan beide kanten met zout en peper.
- Verhit een koekenpan op hoog vuur en voeg de olie toe. Leg de biefstukken in de hete pan, en bak elke kant 4 minuten. Haal uit de pan en giet de olie af.
- Zet de pan weer op het vuur. Voeg de plakjes sjalot toe en bak al roerende tot deze glazig en goudbruin zijn, ongeveer 1 minuut. Voeg rode wijn toe en roer tot alle vastgeplakte bruine stukjes die aan de bodem van de pan vastzitten loslaten. Zet het vuur iets lager, voeg balsamico-azijn toe en laat de saus tot de helft inkoken.
- Leg de biefstukken weer enkele minuten terug in de pan, en keer ze halverwege. Serveer de biefstukken op twee voorverwarmde borden, lepel de saus erover, en serveer onmiddellijk.
Serveertip
Lekker met gebakken aardappels en bonen.