Recept: Verse wafels

 

 

Ingrediënten: voor 15 wafels

  • 500 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 zakjes vanillesuiker, Dr. Oekter
  • 400 ml melk
  • 5 eieren, medium
  • 150 gram gesmolten ongezouten roomboter
  • 300 ml water, kamertemperatuur

 

Benodigdheden

  • Wafelijzer
  • Bakkwast
  • Extra gesmolten roomboter voor het invetten van het wafelijzer

 

Bereiding: 

  1. Zet het wafelijzer aan
  2. Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel en de vanillesuiker door elkaar
  3. Voeg de melk toe en meng het geheel goed door elkaar
  4. Voeg 1 voor 1 de eieren toe, voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig is opgenomen
  5. Voeg terwijl de mixer draait de gesmolten roomboter en het water toe en meng alles goed door elkaar
  6. Vet het wafelijzer in als deze op temperatuur is
  7. Vul beide wafelgedeeltes voor 2/3 met beslag en bak de wafels totdat ze aan beide kanten goudbruin zijn, tussen de 5 en 8 minuten (De baktijd kan verschillen per wafelijzer)

 

Serveertips:

Lekker met opgeklopte slagroom, verse aardbeien en wat geraspte chocolade

Meer recepten

wafels

Openingstijden

  • Zondag
    Op aanvraag
  • Maandag
    8.30 - 18.00 uur
  • Dinsdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Woensdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Donderdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Vrijdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Zaterdag
    8.30 - 17.30 uur

zondag 14, 21 en 28 april, en zondag 5 mei open van 10.00-17.00 uur (Tulpenfestival)

Contact

Domineesweg 11
8308 PG Nagele