Recept: Erwtensoep

 

Ingrediƫnten:

  • 1 flesje basis voor groentesoep
  • 250 gram spliterwten
  • 400 gram krabbetjes en ribbetjes uit Renne’s streekwinkel
  • 200 gram ontbijtspek
  • 2 aardappels (Markiezen van Renne)
  • 1 prei
  • 1 kleine selderij
  • 6 takjes bleekselderij
  • 1 rookworst
  • zout & peper

 

Bereiding:

  1. Was de spliterwten en week ze 1 uur in een pan met 1 3/4 liter water.
  2. Schenk de basis voor de groentesoep bij de erwten. Snijd het vlees en de ontbijtspek in stukjes en voeg toe aan de soep. Laat 1 uur zachtjes koken.
  3. Snijd de prei in ringen en de selderij in blokjes. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Snijd de bladselderij fijn en houd 1 eetlepel apart. Voeg toe aan de soep.
  4. Haal de rookworst uit de verpakking en leg deze heel in de soep. Kook de soep zachtjes nog 30 minuten tot de erwten tot puree zijn gekookt. Haal de rookworst eruit, snijd hem in plakjes en roer deze weer door de soep.
  5. Breng op smaak met zout en peper. Voeg voor het opdienen de rest van de bladselderij door de soep.

 

Serveertip

Lekker met roggebrood en spek of kaas.

 

Meer recepten

Erwtensoep

Openingstijden

  • Zondag
    Op aanvraag
  • Maandag
    8.30 - 18.00 uur
  • Dinsdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Woensdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Donderdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Vrijdag
    8.30 - 18.00 uur
  • Zaterdag
    8.30 - 17.30 uur

vrijdag 29 maart (Goede Vrijdag): 8.30-17.00 uur. Eerste en Tweede Paasdag gesloten.

Contact

Domineesweg 11
8308 PG Nagele